Sommarlov

Idag hade jag min sista lektion i skolan, så nu kan man väl säga att jag har sommarlov? Jag slutar inte ”officiellt” förrän den 8 juni men jag ska bara in och lämna böcker och dator (?) och sen är jag helt klar med det stället. Hur skönt hade det inte varit ifall det hade inneburit att jag hade tagit studenten? Men, jag ska inte gå kvar på ProCivitas utan jag ska byta till Polhemskolan i  Lund. Så himla nice! Jag längtar nästan lite 🙂 Nu ska jag inte prata skit om ProCivitas, men…

ProCivitas är en jätte studiemotiverad skola, vilket jag också är, men de drar det till en alldeles för hög nivå. Nu i ettan läste jag 1100 av 2500 poäng som man ska genomföra under hela gymnasietiden. Det är nästan 50% av alla timmar som ska vara utspridda under 3 år. Detta blev såklart en stor stressfaktor, speciellt för mig som redan har höga krav på mig själv.

Jag tycker också att de har för höga krav på sina elever och belönar endast personer med höga akademiska meriter och inte för andra viktiga saker också som gör att varje person kan få en motivation. Man förutsätter också lite att alla siktar på att nå A, vilket alla inte gör.

Det sista jag vill klaga på är bara hur alla ska vara kompisar med alla samtidigt som man snackar skit om varandra. Jag har lämnat ett kompisgäng tidigare på grund av detta och nu är det en hel skola (alla över en kam) som beter sig på detta sätt.

Om jag istället ska lovorda skolan måste jag säga att den har några av de mest dedikerade och ämneskunniga lärarna jag någonsin träffat. Stefan Kronander är ju som en levande version av Wikipedia och Niclas Karlsson är så kunnig inom ekonomi, har en enorm empati och är väldigt förstående. Niclas och även Ann Linderoth, rektor, har gjort att de senaste månaderna har fungerat så smidigt som möjligt för mig i den situation jag befunnit mig i.

Jag ångrar inte att jag valde ProCivitas, nu är jag en erfarenhet rikare och jag blickar istället fram mot Polhem och de nästkommande två åren där.

xo

Kommentera