Mamma 40 år!!

Gud vad jag har velat skriva om detta! Men jag har inte kunnat pga. risken att mamma skulle se det om hon hade fått för sig att gå in på min blogg och läsa.

Igår höll jag och pappa (primärt pappa) en överraskningsfest för mamma eftersom hon fyller 40 den 29 juni. Planeringen började kanske för 1,5 månader sedan och sedan dess har det varit full rulle! Jag har varit väldigt stressad och det är faktiskt skönt att det är över nu (även fast att det har varit jättekul!)

Vi hade bjudit alla vänner, lite kusiner och arbetskamrater som vi vet att hon tycker om. Tyvärr var det några som inte kunde komma, typ min morbror och hans fru, men sånt kan man ju inte hjälpa.

Vi hade dekorerat i svart och silver som genomgående tema och allt var i dessa färgerna. Tallrikar, bestick, servetter, girlanger, kaffemuggar, ballonger, dukar, U NAME IT!

Jag, mormor och morfar var förra veckan i Tyskland och handlade dricka:

och vi hade fyllt en pool med is i trädgården och fyllt den med allt vi köpt:

Dessutom hade vi satt upp en bar i köket som vi öppnade efter efterrätten:

Där hade vi satt upp två drinkrecept som man senare fick göra (även fast det slutade med att jag jobbade bar i typ 1,5 h) och vi hade satt upp lite andra ingredienser som man fick mixtra med själv 🙂

Även fast jag för tillfället har bestämt mig för att inte skriva någonting om mat på bloggen så måste jag dela med mig pga omständigheterna. Vi hade beställt catering och det serverades sallad (en tallrik med ost?!), bröd, potatisgratäng (en form för 30 pers?), kyckling, fläskfilé, någon typ av pepparsås samt något liknande en vitlöksdressing (som där för övrigt också fanns lite av, och som förmodligen tog slut väldigt fort.)

Till efterrätt hade jag och Wilma gjort en vitchokladkräm med bär och jordnötskrokant. Från början skulle det vara en dubbel chokladkräm med samma tillbehör men den mörka chokladen skärde sig (nä den skar inte sig!) och vi fick fylla på med lite extra bär istället. Note to self: Köp aldrig 30% grädde när du ska baka igen.

Hon fick väldigt fina presenter!

Och det var hon sååå värd. Världens finaste mamma!

Hon stack hemifrån vid 15 då hon skulle iväg och fika med Sandra och då var jag inne hos Wilma och ”kollade på 13 Reasons Why” (bakade). Sen var det bara att springa in och börja plocka undan, dekorera och lägga dricka på kylning. Vi hann precis innan den första gästen kom kl 17. De droppade sedan in allt eftersom fram till kl 18 då mamma skulle komma hem. MEN, hon kom ju inte hem klockan 18. Hon kom inte förrän 18:30. Då hade de stackars gästerna stått och väntat i storarummet (säkert 35 grader där inne) i tjugo minuter!!!

Hon kom i alla fall hem och blev jätteöverraskad! Så lyckat. Annars brukar hon ju inte kunna hålla fingrarna från saker som detta och vill ha reda på saker. Dock hade en receptionist på hennes jobb sagt att vi var där och träffat Frida. Alltså helt ärligt. Varför berättar man ens det?! Är hon dum i huvet? Det är ju inte så att man som barn och man brukar gå och hälsa på sin frus och mammas arbetskamrater sådär när personen i fråga inte är där själv?!

Sen styrde jag i alla fall upp en tipsrunda och sedan gick jag in med svarsblanketterna och en tallrik med mat in till Wilma och satt och käka, rättade blanketter och förberedde efterrätt där. Jag och Wilma hade bestämt sedan innan att vi skulle äta tillsammans men när jag kom in tidigare under kvällen satt liksom redan Wilma och Bea och åt middag? Fattar inte det alls?

Vi gjorde i alla fall det och sen gick vi in med efterrätten och kokade kaffe, öppnade baren etc. och jag announceade vinnarna i frågesporten.

Sen hipp som happ så blev jag bartender? Haha. Det var faktiskt riktigt kul! Och jag fick något att tänka på under kvällen. Pappa lurade dock mig rejält. Han sa att GT var 50/50 så jag gjorde allas GT 50/50. Det är ju inte 50/50 utan snarare 30/70…

Fools on me.

Wilma blandade också drinkar och misslyckades lite. När hon gjorde det med Maggies drink frågade hon om hon fick smaka den och fick ett strängt nej tillbaka. Maggie sa sedan till mig efter ett tag: ”Ni tar väl inte lite själva hoppas jag” eller något den stilen. Någon som faktiskt fick mig att hoppa till. För snart två år sedan kom Maggie på mig med att ha några vänner över och vi drack alkohol då. Men jag trodde att vi hade gått vidare från det nu. Speciellt eftersom jag tycker att jag har förändrats väldigt mycket! Kände mig faktiskt väldigt träffad, besviken och illa till mods av den kommentaren. Bara för att Wilma frågade så skulle jag vara den som påverkade henne? Och kan man inte säga det till sin egen dotter då?

Vid halv elva gick Wilma in och jag gick väl och lade mig vid elva snåret. Hade dock fett svårt att somna, först för att där var en spindel inne på mitt rum som jag hade bett Roger ta, som vi sedan inte hittade när han kom in, men sen vet jag inte varför, kanske var det ljudet.

Vid 2 på natten vaknade jag av att någon gick in på mitt rum och sedan av att Hampe förde massa ljud. Jag mådde även så jävla illa då av någon anledning? Somnade efter kanske en timme och sen hade jag satt klockan på 08:00 idag, söndag. Idag har jag mest städat, och chillat för jag mår fortfarande lite sisådär. Jag mådde illa igen runt lunch och nu känner jag mig fortfarande lite sådär snurrig. Aja, jag vet inte. Förhoppningsvis går det över tills imorgon eller till och med kvällen.

Mamma verkade i alla fall ha en jätterolig kväll och det glädjer mig! Jag tycker hon är så värd det. Hon har inte bara haft mycket migrän på senaste (som vi till 99% kunde undvika igår, yey!) men hon har också haft mycket med mig. Något som jag känner lite skam för, att jag är 17 men måste tas hand om som om jag vore 10 liksom. jag älskar dig mamma

Kommentera