Love Simon

Igår kollade jag och Wilma på den nya filmen Love Simon. Tanken var att vi skulle gå och se den på bio nu i veckan men den slutade att visas i tisdags? Efter en månad? Är det bara jag som tycker det är märkligt? Det kanske i och för sig är på grund av att ingen går på bio nu eftersom det är sommar och samtidigt även så sjukt varmt här (det måste typ vara något form av värmerekord). Lulle fixade i alla fall så vi kunde se den och efter lite strul med datorn satt vi sedan bänkade framför Wilmas TV.

Både jag och Wilma har läst boken innan och visste ju därmed hela historien men gud vad bra film det var ändå. Det är alltid svårt när man har läst boken och sen ska se filmen eftersom man tänker på alla skillnader, alla ”fel” och hur mycket som inte är med. Det var såklart likadant denna gången men jag tyckte absolut att de lyckades bra med att fånga upp de bästa bitarna och även vända dem så att de passade bättre i filmformat!

Lite kul var det dock eftersom de hade gjort lite ändringar så att även vi som läser boken skulle bli lite förvirrade. Utan att spoila något så hade de ändrat på lite halv-viktiga faktorer som då gjorde att det även var sjukt spännande för oss – som ända nyss läst boken.

Skådespelare är bland annat Kathrene Langford, som spelar Hannah Baker i 13 Reasons Why. 

En sjukt cool sak som är banbrytande för denna filmen är hur den framställer homosexuell kärlek och homosexuella personer. Detta är den första filmen/serien som jag sett där personen i fråga som är homosexuell inte på något sätt framställts som feminin, vilket jag tycker är sjukt coolt och spännande. Även den första filmen där jag sett en riktigt filmkyss där båda parter är av samma kön. Visst man har sett småpussar och kyssar tidigare men ingen riktigt filmkyss.

Jag är i alla fall sjukt imponerad av denna film och det är en av de bättre jag sett och Wilma sa till och med att detta var hennes nya favoritfilm! 9/10 i betyg av mig och det är ABSOLUT en film värd att se!

Kolla trailern!

Kommentera