Day 5

Sent inlägg idag men så får det bli ibland;)

Det är lite kul att försöka tänka tillbaka på gårdagen för man ”glömmer” nästan lite vad man har gjort under dagen och dagarna smälter samman lite:)

Frukost, pool och lunch som vanligt förutom att Wille flätade sitt hår igår(!!). 30 € senare och vi hade en nöjd kille i familjen. Hon som hade flätat hans hår sa att det var första gången hon gjorde den här typ av flätor på någon och det var kanske även därför de fick lite rabatt. Inte att jag menar att det var dåligt, absolut inte, men just för att hon själv kanske inte riktigt visste hur resultatet skulle bli.

På kvällen hade mamma och pappa bestämt att vi skulle åka in till Chania och så blev det också. Vi alla var ganska hungriga när vi gick till bussen och det tar säkerligen 20-25 minuter innan den kommer… Bussresan i sig själv tog ca. 30 minuter och vi satt omgivna av både greker, britter och amerikanare, och ja fellow Skandinavien såklart;)

Väl framme följde vi bara strömmen, som tog oss på gatan som ledde ner till hamnen. Där kollade vi i några få butiker och jag tittade bland annat på glasunderlägg men köpte aldrig några. Där efter bestämde vi oss för att skippa butikerna för tillfället och inta plats på någon restaurang. Målet var att inte hamna på turistfällorna i hamnen och vi hamnade på en restaurang med mycket blomster bredvid en stor kyrka.

Vi beställde in mat och alla var nöjda med vad de beställde. Inget utanför denna värld men det var gott, ni fattar. Lite misstag blev det dock med bland annat bröd och dricka och för att kompensera fick vi in glass till efterrätt, på huset såklart. Mor och son valde därefter att gå ner till hamnen medans far och dotter väntade snällt på notan. Jag hade lite problem med maten och fällde några tårar samtidigt som vår servitör kom fram och sa: I have some good news and some bad news, which one do you want first? The bad news are for you [pekar på pappa] and the good news are for you [pekar på mig].

Pappa tar de dåliga nyheterna först, såklart (hade jag för övrigt också gjort), och det var att de inte tog kort… Som tur var lyckades pappa ha lite mer än det vi hade käkat för på sig så det blev okej ändå…puh. Och andra sidan fanns det tydligen en bankomat på andra sidan kyrkan, men då hade man behövt gå dit och så vidare;)

Sen fick jag de bra nyheterna, han skulle bjuda på någon god dricka för att jag hade varit ledsen. Jag tackar snällt nej flertalet gånger men tillbaka kommer han med tre små snapsglas och en flaska. ”Honey ozo” sa han. Jag direkt bara nej tack och han krusar men det slutar ändå med att jag får min vilja igenom. Han skålar med pappa och häller genast upp en påfyllning. För övrigt hade vi vid denna punkten även försökt betala i typ 20 minuter. Efter drickan fick vi äntligen betala och därmed äntligen gå där ifrån haha.

Vi slöt upp med mamma och Wille igen vid hamnen och där fick vi massa minnen från när vi var där för flera år sedan. Sen strosade vi runt i smågatorna där runt omkring. Jag kollade nu på små handgjorda skålar liknande några mamma köpte i Turkiet som vi har där hemma men kom fram till att dem hon har var mycket finare och att dessa inte var värda sina pris, egentligen var de väl det men inte så värda tyckte jag. Vi gick även förbi så många mysiga restaurangen när vi gick där så jag/vi önskade att vi haft lite is i magen och gått upp dit istället, men såklart, det fanns inget att göra åt det då så det var bara att släppa:)

Vi kom på någon höger eller vänster tillbaka till hamnen till slut och valde sedan att gå gatan tillbaka till där bussarna, och även alla taxi, var. Vi var nu ganska trötta och valde att åka hem och lägga oss. Några minuter senare och vi satt i taxin påväg hem och åkte förbi bland annat farmors hotell en gång till och tittade på alla fina ljus som lös upp natten.

SparaSpara

Kommentera