Adapted schedule in school

Igår var jag och mina föräldrar på ett möte på min nya skola angående min skolgång. Min psykolog har sagt att jag ska vänta med att äta lunch i skolan i någon vecka eftersom det är ett så ångestladdat moment för mig. Detta innebär att jag måste äta lunch hemma vilket inte alltid passar i mitt schema – därav mötet.

Efter lite diskussion där jag bland annat fick möjligheten att hoppa av valfri kurs bestämdes det att jag ska hoppa tre lektioner i veckan tills vidare. Det var skönt att jag ”får” hoppa över dem men samtidigt så känns det ju jobbigt eftersom jag kommer att få en himla massa frågor king varför jag inte var på den och den lektionen. Det gäller bara för mig att jag ska våga prata om mina sjukdomar och våga prata om hur jag mår – för det är inte ens konstigt. 8 % av alla flickor i gymnasiet lider av någon form av depression. Fatta hur många det är, typ en i var klass. Men ingen pratar om det.

Vi ska ha en utvärdering om fyra veckor och då hoppas jag att jag kan återgå till ett vanligt schema igen. Men jag ska inte stressa det, jag lovar.


My parents and I attended a meeting at my new school yesterday. The meeting was about my school situation now when I’m sick. My psychiatrist said that I wasn’t supposed to eat at school for a week or two now since that’s a situation filled with extreme anxiety for me. Of course this means that I have to have lunch at home, but it doesn’t always fit my schedule and therefore we had this meeting.

After some discussion back and forth we came to the decision that I will skip three periods a week temporarily. it feels good that I am ”allowed” to skip classes but at the same time it’s kind of hard since I’ll get a ton of questions about why I’m not in those periods. It’s just up to me to get the courage to talk about my illnesses and how I’m feeling because it’s not even weird, 8 % off al high school girls in Sweden are suffering from depression in one form or another. Do you understand how many girls that is? It’s like one in each class. But nobody is talking about it.

We’re going to have an evaluation again in four weeks and I hope that I can get back to my normal schedule then. But I won’t stress it, I promise.

Kommentera